1 Meng het gehakt met het ei, paneermeel, knoflook, mosterd, tijm, zout en peper. Kneed goed door en vorm kleine gehaktballen (ca. 2-3 cm doorsnede).
Gedaan2 Verhit een beetje olie of boter in een koekenpan en bak de gehaktballen rondom goudbruin. Zet het vuur lager en laat ze nog 10-12 minuten garen.
Gedaan3 Cranberryglazuur maken: Smelt de boter in een kleine pan en voeg de cranberrysaus, honing en balsamicoazijn toe. Verwarm zachtjes terwijl u roert tot het een gladde saus wordt.
Gedaan4 Samenvoegen: Voeg de gehaktballen toe aan de pan met cranberryglazuur en roer goed door, zodat ze volledig bedekt zijn met het glazuur. Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Serveren
Leg de gehaktballen op een mooie schaal en garneer met verse peterselie. Serveer als hoofdgerecht met aardappelpuree en groenten of als borrelhap met prikkertjes.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gehaktballetjes Kerst
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling