1 Kook 4 eieren gaar in ongeveer 6 minuten en laat daarna schrikken in koud water en afkoelen.
Gedaan2 Meng het gehakt met de mosterd, knoflook, paneermeel, peper en zout. Verdeel in 4 ballen en druk deze plat of rol plat met een deegroller met wat folie er tussen.
Gedaan3 Pel de eieren dan voorzichtig en rol ze in een plak gehakt. Dit vouwt u netjes om uw eieren heen zonder al te hard te drukken want u wilt natuurlijk niet dat het ei al knapt voor het geheel gebakken is.
3a. Het ei niet door de gehakt maar u kookt het ei en rolt het daarna in de plat gerolde in de gehakt.
Gedaan4 Verwarm een frituurpan of pan met zonnebloemolie op 170 graden en frituur de ballen ca 5 minuten. Doe de pan niet te vol. u kunt ze ook eventueel in de oven bakken 30 minuten op 180 graden.
Gedaan5 Vervolgens frituurt u de Schotse eieren in hete olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze voor de zekerheid nog even nagaren in een voorverwarmde oven. Dan weet je zeker dat het gehakt mooi gaar is.
Dan komt natuurlijk het moment dat u de Schotse eieren opensnijdt. Als alles goed is gegaan heb je nog een mooi zacht gekookt eitje in het midden van je gehaktbal zitten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Gehaktbal met een eitje
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling