1 Pel de uien en knoflook en snijd ze samen met het citroengras fijn. Schil de gember en snijd deze heel fijn.
Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadjes, en hak ze fijn. Vermeng alle voorbereide ingrediënten met de kurkuma tot een gladde puree.
Gedaan2 Verhit de olie in een wok. Verwarm daarin al roerend de citroengras puree ca. 5 min. Snijd de varkensfilet in blokjes en voeg ze toe. Laat alles nog 5 min. sudderen tot het vlees goudbruin is en aan alle kanten omhuld met de specerijen.
Gedaan3 Voeg de kokosmelk, bouillon en citroenschil toe laat het geheel nog ca. 20 min. sudderen met de deksel op de pan tot de saus wat ingedikt is.
Bestrooi de curry met fijngehakte koriander en serveer direct.
Kooktips
Van citroengras moet u altijd het harde gedeelte verwijderen. U kunt het ook vervangen door citroenschil.
Variatie
In plaats van varkensfilet kunt u in dit gerecht ook heel goed kipfilet gebruiken.
Serveren
Serveer hierbij als voorgerecht een koude tomatensoep met knoflookcroûtons en basilicum.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Curry met varkensvlees
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling