1 Snijd de kip in blokjes. Roer de maïzena, sojasaus, sherry en olie dooreen. Snijd de gember fijn en halveer de waterkastanjes. Snijd de aubergine en paprika klein.
Gedaan2 Verhit de olie in een pan. Laat de kipblokjes uitlekken en vang de marinade op. Braad de kip goudbruin, neem uit de pan en zet apart.
Gedaan3 Bak de knoflook, gember, aubergine en waterkastanjes 4-5 min. in de pan. Voeg de paprika toe en bak 3-4 min. mee. Doe de kip weer in de pan.
Gedaan4 Voeg de overgebleven marinade toe en roer goed door laat met een deksel op de pan een laag vuur 3-4 min. zachtjes koken en serveer.
Kooktips
Waterkastanjes kunt u in de toko's of grotere supermarkten kopen en soms op de markt. As u ze niet kunt krijgen, kunt u ze vervangen door (gekookte) grotchampignons, kleine champignons of baby-maiskolfjes.
Als u van scherp eten houdt, kunt u in stap 4 nog een mespuntje chilipoeder toevoegen.
Serveren
Serveer het Chinees kippannetje met rijst of bami en wat kroepoek. Als nagerecht kunt u gebakken ananas serveren, die u bedruppelt met vloeibare honing of kant-en-klare karamelsaus.
Wist u dit?
Sojasaus is belangrijkste smaakmaker in de Aziatische keuken. Het bevat weinig calorieën en geeft een heerlijke smaak, zonder het vetgehalte te verhogen.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Chinees kippannetje
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling