1 Meng het gehakt in een ruime kom met de rozemarijn, knoflook, peper en zout. Kneed kort door tot alles goed verdeeld is, maar niet te lang – dat maakt de burger taaier.
Gedaan2 Verdeel het gehakt in 4 gelijke delen en vorm er met je handen stevige burgers van (ongeveer 1,5 cm dik). Druk in het midden een klein kuiltje – dan blijven ze plat bij het bakken.
Gedaan3 Bak of grill de burgers:
In de pan: 3-4 minuten per kant op middelhoog vuur.
Op de BBQ: 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de hitte.
Kooktips
Laat de burgers 1-2 minuten rusten onder aluminiumfolie, dan blijven ze sappig.
Serveren
Serveer op een broodje met wat rucola, tomaat en een likje zelfgemaakte mosterdsaus – of gewoon zo, puur!
Wist u dit?
Mosterdsaus enorm lekker is voor bij een burger
Ingrediënten:
2 eetlepels grove mosterd (of Dijon, naar smaak),
2 eetlepels mayonaise,
1 eetlepel crème fraîche of Griekse yoghurt,
1 theelepel honing (optioneel, voor een zachte zoetheid),
1 theelepel citroensap of witte wijnazijn,
Snufje zout & versgemalen peper
Bereiding:
1. Meng alle ingrediënten in een kommetje.
2. Proef en breng op smaak met extra mosterd of honing naar voorkeur.
3. Laat even staan in de koelkast (10-15 min) voor extra smaak.
4. Voeg een klein beetje fijngehakte augurk of bieslook toe voor extra bite en frisheid!
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Burgers van gehakt
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling