1 Snijd de aardappelen in stukken en kook in 20 min. in water met zout gaar.
Gedaan2 Verhit ondertussen 50 g boter in een grote pan en bak de spruiten en spitskool 10 min. op laag vuur.
Gedaan3 Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Meng de aardappelen en 150 ml kookvocht door het koolmengsel, neem
van het vuur en stamp met de pureestamper tot een stamppot (stoemp).
Gedaan4 Breng op smaak met peper en zout.
Gedaan5 Bestrooi de karbonades met peper en zout. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de karbonades 2 min. aan elke kant
bruin. Neem uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Gedaan6 Doe de zilveruitjes (met vocht), suiker en curry in de pan. Laat op hoog vuur 5 min. inkoken.
Gedaan7 Leg het vlees terug in de pan en laat 2 min. op laag vuur mee garen.
Serveren
Verdeel het vlees en de stoemp over 4 borden.
karbonade aan de zijkant en schep de saus een beetje over beiden.
Wist u dit?
Een stamppot is in Nederland en in Vlaanderen, waar het veelal stoemp wordt genoemd, een traditioneel gerecht dat wordt bereid uit diverse onderdelen, meestal uit aardappelen en groenten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Belgische stoemp met karbonades
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.
Vul ook je naam in en ontvang een gratis Rollade t.w.v. € 14,95 bij je eerste bestelling