1 Bekleed een terrine of cakevorm met plakjes gerookt spek; laat ze iets over de rand hangen.
2 Hak of maal de lever grof en meng deze met gehakt, spekblokjes, ui, kappertjes, knoflook, kruiden, mosterd, cognac, ei en paneermeel. Meng goed, maar niet te fijn — er mag structuur in blijven.
3 Schep het mengsel in de vorm, druk licht aan en vouw de overhangende spekplakjes erover.
4 Dek af met aluminiumfolie en zet de vorm in een ovenschaal met een laagje heet water (au bain-marie).
5 Bak in de oven op 160°C gedurende 1½ uur. Controleer of het vocht helder is en het vlees gaar.
6 Laat afkoelen, zet onder lichte druk in de koelkast en laat minstens één dag rusten voor de beste smaak.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Zelf pate maken
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.