kipstoofpot
Bereiding
1 Snijd alle groenten en kip.
---------------------------------
Bereiding in de slowcooker:
2 Slowcooker vullen: Doe alles in de slowcooker: kip, pompoen, courgette, paprika, ui, knoflook, kruiden, tomatenblokjes en bouillon. Meng door elkaar.
Garen: Zet de slowcooker op:
Laag: 6–7 uur / Hoog: 3–4 uur
Afmaken: Roer voor het serveren even goed door en breng indien nodig extra op smaak met zout/peper.
---------------------------------
Bereiding in de pan:
1 Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan.
2 Bak de kip rondom goudbruin (hoeft nog niet gaar te zijn). Haal uit de pan.
3 Groenten fruiten - Voeg de ui en knoflook toe aan de pan. Fruit 2 minuten - Voeg daarna de pompoen, courgette en paprika toe en bak even mee.
4 Toevoegen en kruiden
5 Doe de kip terug in de pan. Voeg tomatenblokjes, bouillon en kruiden toe - Roer goed door.
6 Stoven - Breng aan de kook, zet dan het vuur laag - Laat met de deksel op de pan 1,5 tot 2 uur zachtjes stoven, tot de kip mals is en de pompoen bijna uit elkaar valt. Af en toe roeren.
---------------------------------
Voor beide bereidingswijzen:
Afmaken & serveren
Breng op smaak met peper en zout. Garneer met bladselderijblaadjes.
Serveer met rijst, couscous of brood.- Afmaken & serveren