Kipfilet in folie
Bereiding
1 Voorbereiden: Blancheer de broccoli en sperziebonen 3 minuten in kokend water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Meng in een kommetje de olijfolie met kerriepoeder, kurkuma, sinaasappelsap, -rasp, zout en peper.
2 Kip marineren: Leg de kipfilets op een bord en wrijf ze in met het kruidenmengsel. Laat 10 minuten intrekken.
3 Inpakken: Leg een stuk aluminiumfolie neer en verdeel er wat broccoli en sperziebonen over. Leg daarbovenop de kipfilet. Lepel de rest van de marinade eroverheen. Eventueel: voeg per pakketje een klein lepeltje crème fraîche toe voor romigheid.
Vouw goed dicht tot een stevig pakketje.
4 Garen: BBQ: ca. 15–18 minuten op indirect vuur (niet te heet).
Oven: 20 minuten op 200°C.
Controleer of de kip gaar is (geen roze binnenin).