Kipfilet in folie
Bereiden in: oven/bbq
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten

Ingrediënten ()

  • 2 kipfilets (ca. 150–180 g elk)
  • 1 kleine broccoli (in roosjes)
  • 200 g sperziebonen (schoongemaakt, gehalveerd)
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl kurkuma (optioneel, voor kleur en smaak)
  • 2 el olijfolie
  • Zout & peper
  • Eventueel 1 el crème fraîche (voor een romige touch)
  • Aluminiumfolie
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 333x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.9
Recepten > Kip > Kipfilet in folie

Kipfilet in folie

Bereiding

1 Voorbereiden: Blancheer de broccoli en sperziebonen 3 minuten in kokend water. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Meng in een kommetje de olijfolie met kerriepoeder, kurkuma, sinaasappelsap, -rasp, zout en peper.

2 Kip marineren: Leg de kipfilets op een bord en wrijf ze in met het kruidenmengsel. Laat 10 minuten intrekken.

3 Inpakken: Leg een stuk aluminiumfolie neer en verdeel er wat broccoli en sperziebonen over. Leg daarbovenop de kipfilet. Lepel de rest van de marinade eroverheen. Eventueel: voeg per pakketje een klein lepeltje crème fraîche toe voor romigheid.
Vouw goed dicht tot een stevig pakketje.

4 Garen: BBQ: ca. 15–18 minuten op indirect vuur (niet te heet).
Oven: 20 minuten op 200°C.
Controleer of de kip gaar is (geen roze binnenin).
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.