Gegrilde karbonade
Bereiden in: bbq
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 0 minuten

Ingrediënten ()

  • 4 schouderkarbonades
  • 2 takjes rozemarijn (in stukjes)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Ook heeft u aluminiumfolie nodig
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

Geef je oordeel


Dit recept is 107x beoordeeld. Gem. beoordeling: 8.7
Recepten > Varken > Gegrilde karbonade

Gegrilde karbonade

Bereiding

1 Maak rondom in de karbonades kleine sneetjes met de punt van een scherp mes.
2 Steek de rozemarijn en knoflook in de sneetjes en bestrijk het vlees met olie.
3 Bestrooi met grove zoutkorrels en grofgemalen peper.
4 Leg het vlees op de barbecue op een stuk aluminiumfolie om verbranden van kruiden en knoflook te voorkomen.
5 Rooster het vlees om en om gaar. Afhankelijk van de dikte van de karbonades is dat bij een kerntemperatuur tussen de 63-72 graden.

Kooktips

Bereiding geroosterde puntpaprika's

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de gehalveerde paprika's en leg ze met de bolle kant omhoog op de bakplaat. Leg de ui erbij.
Meng de oregano met de knoflook, paprikapoeder en olie en lepel dit over de paprika's. Maal naar smaak zeezout erover en rooster de paprika's 15-20 minuten hoog in de oven.

Serveren

Lekker met geroosterde puntpaprika's of tomaten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.