1 Verhit in een braadpan en klontje boter en een scheut olie. Laat het lichtbruin worden. Bak hierin de hamlappen met het gerookt spek rondom, bruin. Doe de uien en de knoflook erbij en bak deze even mee. Voeg vervolgens de paddenstoelen er aan toe en bak ook deze mee tot ze geslonken zijn. Dan schenk je de bouillon erbij en voeg je de tijm toe.
2 Breng aan de kook en laat vervolgens op een heel laag pitje een uurtje stoven.
3 Na een uur zijn de hamlappen helemaal gaar gestoofd. Schenk nu de kookroom erbij en roer deze er door. Laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen zodat de saus kan inkoken. Breng het stoofpotje op smaak met peper en zout, en de Worcestershiresaus.
4 Bestrooi voor het serveren met de gehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappels en groente, of met pasta en een groene salade.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Hamlappen met paddenstoelen
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.