1 Runderschenkels eerst kruiden met peper en zout en daarna het vlees door de bloem halen en het overtollige bloem eraf schudden.
2 Verhit een flinke klont boter en/of olijfolie in een braadpan en schroei het vlees in circa 5-10 minuten rondom dicht. Haal de schenkels uit de pan en zet even weg.
3. Snijd ondertussen 3-4 stengels bleekselderij en 1 kleine winterpeen in kleine blokjes. Snipper ook 1 sjalot (of ui) en snijd 1-2 tenen knoflook fijn.
4. Stoof de gesneden bleekselderij, winterpeen, sjalot en knoflook enkele minuten goed aan in dezelfde pan.
5. Voeg vervolgens 1 el tomatenpuree toe en bak al omscheppend 1 minuutje mee met de groenten.
6 Schenk 1 klein glas witte wijn (100 ml) bij het geheel en breng tegen de kook. Voeg 400 g tomatenblokjes (1 blik) toe en meng door het geheel. Voeg 300 ml (lauw)warm water toe samen met 1 kipbouillonblokje (of gebruik kalfsfond). Breng tegen de kook. Nu de schenkels toevoegen.
7 Laat geheel minimaal 2 uur sudderen.
8 Haal het laatste half uur de deksel van de pan om de saus wat in te dikken.
9 Maak ondertussen de gremolata door 1 teen knoflook ragfijn te snijden, 1 flinke hand peterselie fijn te hakken en 1 citroen te raspen. Meng alles goed door elkaar en voeg de gremolata toe vlak voor het serveren.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Ossobuco alla Fiorentina
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.