1 Maak eerst even een marinade: van 3 eetlepels ketjap, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel limoen- of citroensap, 1 theelepel honing, 1 in ringetjes gesneden rode peper (zonder zaadjes) en 2 uitgeperste teentjes knoflook en geraspte gember.
2 Snij voor 4 personen 400 gram kipfilet in blokjes en schep deze door de marinade.
3 Laat de marinade in de koelkast minimaal 30 minuten intrekken.
4 Maak intussen 2 rode paprika’s en rode peper schoon en 1 rode ui. Snij deze in stukjes.
5 Laat een blikje ananasblokjes op eigen sap uitlekken, of nog lekkerder, neem een verse ananas, maak deze schoon en snij de vrucht in blokjes.
6 Verhit in een braadpan 1 eetlepel zonnebloemolie en bak de ui en de paprika 2 minuten.
7 Voeg de kip (zoveel mogelijk zonder de marinade) toe en bak 2 minuten op hoog vuur.
8 Voeg de marinade en de tomatenpuree toe en de ananas en laat alles ongeveer 5 minuten door pruttelen, tot de kip gaar is.
Mocht u de saus iets meer gebonden willen hebben...doe dit dan met maïzena
Houdt u van iets zoeter, gebruik dan de suiker. Voor wat meer pit, een theelepeltje Sambal, lekker!
Serveren
Serveer met rijst en een frisse salade van komkommer of kropsla.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Kip Hawaii
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.