1 Meng in een kom het gehakt met alle ingrediënten. Kneed goed door elkaar en rol hier balletjes van, ongeveer iets kleiner dan een golfbal.
2 Rol de gehaktballen door de bbq rub. Omwikkel de gehaktballen met een plak gerookt ontbijtspek. Zet het ontbijtspek vast met een cocktailprikker.
3 Verwarm 100 ml barbecuesaus in een pannetje en roer hier 50 ml honing door. Zet het vuur hierna uit.
4 Verwarm de barbecue op 120 graden, indirect.
5 Grill de Moink balls 45 minuten op de barbecue, met de deksel dicht.
6 Smeer de ballen hierna in met de barbecuesaus met honing en grill ze nog 30 minuten op de barbecue.
7 Serveer de Moink balls hierna direct.
Kooktips
Recept BBQ rub zie receptenpagina
Wist u dit?
De naam is een samensmelting van de geluiden die de dieren waarvan deze balletjes worden gemaakt maken, Moo en Oink. Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink van de bacon.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Moink Balls
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.