1 Trek bouillon van het vlees - wanneer de bouillon klaar is - mocht u dit niet zelf willen maken gebruik dan 4 bouillonblokjes.
2 Verwarm de bouillon en voeg de schouderkarbonades toe en laat het vlees ongeveer 1 uur trekken in de bouillon.
3 Snijd ondertussen de aardappels, de snijbonen, prei en de knolselderij.
4 Doe de witte bonen in een zeef en spoel ze af. Laat deze uitlekken. Snijd de prei in ringen.
5 Haal na het uur de schouderkarbonade uit de bouillon en laat deze een paar minuutjes afkoelen. Haal daarna het vlees van het bot af en snijd het in blokjes . Zorg ervoor dat de grote stukken vet worden verwijderd.
6 Doe het vlees samen met de spek, aardappels, snijbonen en de knolselderij terug in de pan.
7 Voeg na 10 minuten ook de prei toe.
8 Na ongeveer 30 minuten zullen de groentes gaar zijn.
9 Voeg als laatste de witte bonen en de bladselderij toe, laat deze even kort warm worden.
Kooktips
Oma's tip: In plaats van schouderkarbonade kun je ook saucijsjes of verse worst gebruiken. Deze hebben een gaartijd van circa 25 minuten. Serveer de soep met vers gemalen peper.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.
Mail recept
Boodschappenlijstje voor Humkessoep
Vink die ingrediënten aan die u nodig heeft(niet al in huis heeft) vul het emailadres in waar wij het naartoe moeten mailen en klik vervolgens op mail mij het lijstje.