Kip-mangosalade
Bereiden in: Pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten

Ingrediënten ()

  • 4 kipfilets
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 el citroensap
  • 1 rijpe mango
  • 175 g jonge bladspinazie
  • 75 g geroosterde hazelnoten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl sesamolie
  • geraspte schil en het sap van 1 citroen
  • 2 el vloeibare honing
  • 2 el lichte sojasaus
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

  • 485 kcal,2035 kJ
  • 24 g vet
  • 53 g eiwit
  • 14 g koolhydraten
  • 3 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is nog niet beoordeeld
Recepten > Kip > Kip-mangosalade

Kip-mangosalade

Bereiding

1 Doe de kipfilets in een pan en giet er de bouillon en het citroensap bij. Breng aan de kook en pocheer de kipfilets ca. 20 min. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.

2 Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in partjes. Spoel de spinazie af met koud wateren schud de blaadjes droog. Doe alle ingrediënten in een ruime kom.

3 Hak de hazelnoten grof. Roer de zonnebloemolie, sesamolie, citroenschil en -sap, honing en sojasaus goed dooreen en meng er de hazelnoten door. Giet de dressing over de ingrediënten in de kom en schep alles losjes dooreen. Verdeel de salade over 4 borden en serveer.

Kooktips

Rooster de hazelnoten in een antiaanbakpan zonder vet te gebruiken tot de velletjes loslaten.

Serveren

Serveer hierbij lekker vers wit stokbrood uit de oven en een glas gekoelde witte wijn of Prosecco.

Variatie:
Vervang de bladspinazie eens voor de afwisseling door wat pittiger rucola of door jonge waterkers.

Wist u dit?

De hazelnootteelt is in Nederland en België nauwelijks van betekenis. Gepelde hazelnoten worden sneller ranzig en oud dan ongepelde hazelnoten.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.