Kip-mangosalade
Bereiding
1 Doe de kipfilets in een pan en giet er de bouillon en het citroensap bij. Breng aan de kook en pocheer de kipfilets ca. 20 min. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.
2 Snijd de kipfilets in dunne reepjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en snijd het in partjes. Spoel de spinazie af met koud wateren schud de blaadjes droog. Doe alle ingrediënten in een ruime kom.
3 Hak de hazelnoten grof. Roer de zonnebloemolie, sesamolie, citroenschil en -sap, honing en sojasaus goed dooreen en meng er de hazelnoten door. Giet de dressing over de ingrediënten in de kom en schep alles losjes dooreen. Verdeel de salade over 4 borden en serveer.
Kooktips
Rooster de hazelnoten in een antiaanbakpan zonder vet te gebruiken tot de velletjes loslaten.
Serveren
Serveer hierbij lekker vers wit stokbrood uit de oven en een glas gekoelde witte wijn of Prosecco.
Variatie:
Vervang de bladspinazie eens voor de afwisseling door wat pittiger rucola of door jonge waterkers.
Wist u dit?
De hazelnootteelt is in Nederland en België nauwelijks van betekenis. Gepelde hazelnoten worden sneller ranzig en oud dan ongepelde hazelnoten.