Ham met dragonsaus
Bereiden in: pan
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten

Ingrediënten ()

  • 4 lakken gekookte ham van elk 12 cm dik
  • 1/2 bosje dragon
  • 1 el braadboter
  • 100 ml droge witte wijn
  • 4 el crème fraîche
  • 1 tl mosterd
  • zout, zwarte peper
Mail mij het boodschappenlijste

Stel hier zelf
uw pakket samen

Voedingswaarde

  • 190 kcal / 868 kj
  • 12 g vet
  • 18 g eiwit
  • 2 g koolhydraten
  • 0 g vezels

Geef je oordeel


Dit recept is 1x beoordeeld. Gem. beoordeling: 10.0
Recepten > Varken > Ham met dragonsaus

Ham met dragonsaus

Bereiding

1 Verwijder het zwoerd en eventuele vetrandjes van de ham. Was de dragon, schud goed droog en snijd het fijn. Bewaar een paar blaadjes voor de garnering.

2 Verwarm de braadboter in een pan. Doe de ham in de pan als de boter begint te schuimen en braad de plakken aan elke kant 4 min. krachtig aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

3 Giet overtollig vet uit de pan. Voeg de wijn en dragon toe en laat op een middelhoog vuur ca. 2 min. zachtjes koken. Maak de aanbaksels met een spatel los.

4 Roer er crème fraîche en mosterd door en neem van het vuur. Breng de saus op smaak met zout en peer. Garneer met dragon en serveer bij de ham.

Kooktips

Braadboter ontwikkelt een lekkere smaak tijdens het braden, maar bevat wel veel vet. Voor een magerder gerecht kun u beter bijvoorbeeld zonnebloemolie gebruiken.

Serveren

Serveer bij de ham met dragonsaus een gemengde salade en geef er knapperig geroosterd boerenbrood bij. Een glas wijn of bier smaakt er heerlijk bij.

Wist u dit?

In de Middeleeuwen geloofde men dat dragon - 'draken- of slangenkruid'- hielp bij beten van giftige dieren. Tegenwoordig wordt dragon vooral in de Franse keuken gebruikt.
Al het benodigde vlees in onze recepten is te vinden in onze vleespakketten. Deze kunt u hieronder bestellen.