...en de antwoorden natuurlijk ;-)
Veelgestelde Vragen
U kunt eenvoudig bestellen door op de koe te klikken. Is de koe helemaal verkocht, dan gaat de procedure van slacht tot levering beginnen. Wij nemen daar maximaal 4 weken de tijd voor. Direct na de slacht wordt het vlees minimaal 2 weken gerijpt in speciale rijpkamers. Hierna wordt het vlees door onze ambachtelijke slagers verwerkt tot gelijk samengestelde porties. Deze porties worden vacuüm verpakt. Op stickers wordt per portie aangegeven welk soort vlees het betreft. Ook wordt de houdbaarheidsdatum vermeld. Diepgekoeld, dus niet bevroren, wordt het vlees verpakt in een retour koelbox verzonden. Als u de film bekijkt, ziet u hoe op onze boerderij en bij onze ambachtelijk slager alles in het werk wordt gesteld om u een prachtig stukje duurzaam rundvlees te bezorgen.

Reserveer Jouw Deel Nu
Via de e-mail wordt u gedurende het gehele proces door ons op de hoogte gehouden. Zo weet u precies wanneer uw koe is verkocht, wordt geslacht en wanneer er de tijd wordt genomen voor het rijpen van het vlees. Tot slot laten we u precies weten op welke dag uw pakket wordt geleverd. Via een Track en Trace- Code of SMS-bericht weet u vervolgens precies hoe laat uw pakket geleverd wordt. Mocht het er naar uitzien dat de bezorger langer dan 30 min. vertraging heeft, dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht. U kunt zelf aangeven welke afleverdag uw voorkeur heeft.

Heeft u een “Wil het nu”pakket besteld dan kunt u er vanuit gaan (mits vlees voorradig) dat u het pakket nog diezelfde week kunt ontvangen.

Reserveer Jouw Deel Nu
Wij leveren door heel Nederland met speciaal gekoeld transport. Dit is een dure manier van verzenden waar wij een bijdrage in de kosten van € 7,95 vragen. Levering zal uitsluitend plaatsvinden op donderdag tussen 17.30-21.30 uur, vrijdag tussen 17.00-22.00 uur en zaterdag tussen 08.00-14.00 uur. Wij leveren op de dag die u heeft aangegeven. Geef bij de bestelling uw mobiele nummer door dan ontvangt u van PostNL een SMS notificatie wanneer(hoe laat) zij bij bezorgen

Reserveer Jouw Deel Nu
Het vlees is vers, dat wil zeggen ambachtelijk verwerkt tot mooie porties en nog nooit ingevroren. Dit maakt het mogelijk het vlees tot maximaal 1 jaar te bewaren in de vriezer. Door onze duurzame manier van werken maken wij geen gebruik van de bekende piepschuimbakjes. Hierdoor past de inhoud van het vleespakket in één vak of lade van een gemiddelde vriezer. Op de vorst- en vochtbestendige etiketten lees u om welk vlees het gaat en tot welke datum u het in uw vriezer kunt bewaren.

Reserveer Jouw Deel Nu
Als voorbeeld nemen wij ons tweepersoons vleespakket, dit kost € 99,50 voor circa 7,2 kilo. Wij leveren het vlees direct van de boer. Hierdoor kunnen het voor minder aanbieden dan wat u betaalt in de meeste supermarkten. Bij ons kost dit malse vlees van echte vleesrasrunderen slechts € 13,81 per kilo. Dat is € 1,91 per persoon per maaltijd voor het eerlijkste duurzame vlees dat er bestaat. Zo hoeft topkwaliteit niet duur te zijn!

Reserveer Jouw Deel Nu
Nee, dit betreft geen abonnementservice. U kunt gewoon zelf bepalen wanneer u weer opnieuw wilt bestellen.

Reserveer Jouw Deel Nu
Smaakvol en duurzaam vlees krijg je niet door er een sticker op te plakken, daar gaat een heel leven aan vooraf. Een goed leven bepaalt de smaak en kwaliteit van het vlees. Vleesraskoeien onderscheiden zich door hun aanleg om een geweldige kwaliteit vlees te produceren. Dit vlees is niet te vergelijken met het vlees van de zwart witte dubbel doel koeien. In het kort: Onze kalveren van de types Blonde D 'Aquitaines en Limousin runderen krijgen de tijd om bij hun moeder groot te worden.

Eenmaal wat ouder worden onze runderen gemest op een zeer diervriendelijke vleesboerderij. Zo lopen onze mooie koeien de hele zomer in de wei en 's winters verblijven ze in een moderne hellingstal. Hier hebben zij alle ruimte om rustig te kunnen bewegen en te spelen en kunnen er slapen op een strobed. Juist dit rustige stressvrije bestaan komt de kwaliteit van het vlees ten goede. De bijzondere aandacht die aan het dierenwelzijn wordt besteed vindt je ook terug in het speciale voer, een mengsel van mais, bierborstel, hooi en gerstemeel. Alleen wanneer een koe echt ziek is krijgt zij antibiotica , want een dier hoeft bij ons niet onnodig te lijden. Na een mooi leven worden onze runderen op de leeftijd van ongeveer 5 jaar respectvol in alle rust geslacht. Ze worden keurig en goed beschermd vervoerd, geen massale toestanden! Uiteindelijk worden zij, apart van de andere runderen op een kalme diervriendelijke ambachtelijke manier geslacht.

Alles van de koe wordt met respect behandeld en vindt zijn doel. Geen verspilling.

Reserveer Jouw Deel Nu
Ja dat kan. Natuurlijk is er meer dan alleen het vlees dat wij versnijden voor de vleespakketten. Het zijn soorten vlees waarvan niet genoeg in de koe aanwezig is om ze in alle vleespakketten te kunnen stoppen. U kunt dit vlees bij bestellen onder de button “los vlees bij bestellen” welke u tegenkomt op het moment dat u een keuze voor een bepaald vleespakket heeft gemaakt. U vindt daar ook prachtige “vergeten vleessoorten” als Bavette, Jodenhaas, longhaas en ossenstaart voor overheerlijke bouillon. Kortom, zeker het bekijken waard.

Reserveer Jouw Deel Nu
U kunt onze manier van werken en met dieren omgaan bekijken op onze video. Wij houden van vlees én van onze runderen; de reden waarom wij uitsluitend duurzaam geproduceerd vlees leveren. De beelden spreken voor zich. Vindt u het leuk om de koeien, kippen of varkens te bezoeken, dan kan dat ook. Maak hiervoor wel eventjes een afspraak zodat wij het een en ander kunnen combineren en onze dieren minimaal worden gestoord.

Reserveer Jouw Deel Nu
Om het keurmerk biologisch vlees te mogen dragen zijn wij verplicht aan veel voorwaarden te voldoen. Wij voldoen aan veruit de meeste van deze voorwaarden.
 • Onze runderen grazen de gehele zomer op uitgestrekte weides.
 • Onze varkens zijn echte buitenvarkens, lopen buiten in de wei en modder
 • Onze kippen en hoenderen scharrelen in alle vrijheid, beschut in de boomgaard
 • Onze runderen verblijven in nieuwgebouwde hellingstallen, waar ze alle ruimte hebben om droog en comfortabel te bewegen en te liggen.
 • Onze varkens hebben een buiten schuilplaats en gaan in de winter naar binnen
 • Onze kippen hebben altijd de keuze, maar gaan ’s avonds op stok in de stal
 • Onze koeien krijgen hetzelfde eten als biologische koeien, maar omdat wij dit voer zelf verbouwen, mogen we niet het predicaat biologisch vlees voeren.
 • • Dit geldt ook voor onze varkens en kippen. Het Landhoen is wél biologisch!
 • Wij gebruiken geen preventieve antibiotica, pas wanneer de conditie van onze dieren erom vraagt, krijgen zij dit toegediend. Zieke dieren laten wij niet lijden.
 • Pas wanneer het medicijn volledig uit het lichaam verdwenen is, wordt het dier wanneer het de tijd is, aangeboden op de website.
 • Wij maken op geen enkele manier gebruik van genetische modificatie.


Daarom smáákt ons vlees wel biologisch, maar mag het niet biologisch vlees heten!
Dit met uitzondering van het Landhoen, welke wel biologisch is.

Reserveer Jouw Deel Nu
Wanneer u een vleespakket besteld heeft en u blijkt op de datum van de aflevering niet thuis te zijn kunnen wij u hiervoor de volgende oplossing bieden. Het 'ik wil het nu pakket '.

Voorbeeld: u hebt vlees besteld van de koe met oornummer A en nu blijkt u precies in de week van aflevering niet thuis te zijn. Geeft u dit zo snel mogelijk aan ons door. Wij nemen het vleespakket van de koe met oornummer A retour en delen u in bij een koe met oornummer B die wij uitleveren in een week dat u wel aanwezig bent. Het vleespakket van koe met oornummer A bieden wij vervolgens via de site aan als een 'ik wil het nu pakket'.

Op deze manier zijn drie partijen blij.
 • U, omdat u het vleespakket op een meer geschikte datum kunt ontvangen
 • Een van onze klanten omdat die niet hoeft te wachten op het vleespakket
 • Wij omdat wij op deze manier alle onnodige verspilling voorkomen.


Vakantie plannen of andere lopende afspraken? Bestel gerust uw luxe vleespakket. Wij zorgen ervoor dat u het pakket op een geschikte dag geleverd krijgt.

Ons service level is erg hoog, wat onder andere inhoud dat wij graag met u in overleg blijven, de reden waarom wij een afleverdatum, wanneer mogelijk graag voor u aanpassen. Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we beantwoorden uw vraag!